בית פרטי | ראשון לציון

שיפוץ בית פרטי – ראשון לציון

לאחר עשר שנות מגורים בבית בראשון לציון, החליטו בני המשפחה, זוג ושני ילדיהם, שהגיעה העת לשפץ את קומת הכניסה הכוללת מטבח, פינת אוכל וסלון. כל בני המשפחה היו שותפים מלאים 22 בתהליכי התכנון וההחלטות התקבלו בהצבעה משפחתית. השיפוץ ארך שבועיים בלבד כדי לאפשר לדיירים להתגורר בבית במהלכו. בעלת הבית מאמינה בשיטת הפנג שווי ובהתאם לדרישתה נותר מיקום הפונקציות כשהיה, אך יחד עם זאת היה צורך להגדיל את המטבח, לתכנן את פינת האוכל כך שתהיה חלק מהקומה ולתרגם את הרעיונות שאספו בני המשפחה לאורך השנים לכדי חלל עדכני והרמוני. מעצבות פנים אפרת פרויליך ותמר פיצ'ו התמקדו בתכנון הנגרות על מנת ליצור במרחב שפה עיצובית אחידה והמשכית ולענות על כל הצרכים שהוגדרו. המטבח נמצא משמאל לדלת הכניסה, הוא ממשיך אל פינת האוכל, שמולה ממוקם הסלון, וביניהם היציאה לגינה. פרויליך ופיצ'ו תכננו אלמנט המשכי, המלווה את החלל הציבורי כולו, מקצה לקצה: המטבח מורכב מצלע קצרה של ארונות גבוהים לצד דלת הכניסה, וביניהם מפריד קיר שלא היה ניתן להרוס. אל הארונות הגבוהים מתחבר משטח עבודה שמלווה את הקיר המתעגל וממשיך לעומק החלל. את ארונות המטבח ממשיך ספסל ארוך עד לקצה הקיר, והוא משמש לישיבה ולאחסון של חפצים ושל משחקים לילדים. מעליו תוכנן ארון גבוה המנותק מהספסל ובו מאוחסנים כלים ואביזרים שמשרתים את פינת האוכל, ובנוסף שולבו בו שני מדפים פתוחים ליצירת מראה קליל.

מול ארונות המטבח הוצב אי עם אחסון משני צדיו, ומיקומו במרכז החלל, מול המדרגות, מאפשר לצפות ממנו לכל הבית. על מנת ליצור פינת אוכל שתשמש את בני הבית ביומיום ובאירוח כאחד, שולבה פלטת השולחן כחלק מהאי. מערכת מסילות פנימית, עם מעצורים במרווחים של 50 ס"מ, מאפשרת לפתוח את השולחן לאירוח של עד 20 איש ולסגור אותו לגודל סטנדרטי ביתר הזמן. מיקום הרגל של השולחן והזווית שלה נבדקו בנגרייה לפני ההתקנה כדי לוודא שהתנועה תהיה המשכית וקלילה, למרות המסה החומרית של הפלטה ושל הרגל. שילוב המרכיבים זה בזה ויצירת אלמנט המשכי העונה על צרכים שונים חוזרים כמוטיב עיצובי בחלל: מזנון הטלוויזיה מתחבר באופן דומה לספרייה הדו-צדדית בסלון, שמגדירה אותו ומשמשת כמעקה מדרגות מצדו השני. המטבח הקיים לפני השיפוץ היה בגוון עץ כהה, ולכן ביקשו הלקוחות, שרצו שינוי, מטבח מודרני ולבן. הארונות בעלי הידיות האינטגרליות נצבעו בלבן, ואלמנטים בגוון אלון טבעי, כמו שולחן האוכל והמדפים הפתוחים בספסל וביחידת האחסון שמעליו, שולבו באופן המדגיש את חיבור האלמנטים זה לזה ויוצר קשר בין המטבח לבין הסלון, שבו תוכננה נגרות מעץ אלון עם מסגרות ברזל שחורות. הקיר המעוגל הכתיב חלק מבחירת החומרים: לחיפוי הקיר ומשטח העבודה נבחר קוריאן, בזכות יכולתו להתעגל בהתאם לזווית הנתונה, כמוהו גם הווילון הרומאי שמעל החלון הפינתי, וכדי לנצל את הפינה מבחינת אחסון תוכננו שתי דלתות שביניהן פרט זוויתי.

Call Now Button נשמח לשמוע על הפרויקט שלך